Transborder Cafe: Football from Inside and Out

På dagens Transborder Cafe vil vi se på noen sider av fotballverdenen som det helst ikke snakkes om. Vi vil fokusere på:

supporterfenomenet i fotball. Hvor langt er det fra det geniale og kreative til det farlige og til det som er på grensen til rasisme og fascisme? Fra det vakre i en positiv massesuggesjon, til hvordan dette lett kan misbrukes av demagoger og grupperinger med en politisk agenda. Er rasisme, radikalisme, gatekamper og krig en konsekvens av en systematisk mangel på kontroll?

bestikkelses- og korrupsjonskulturen som et lokalt og globalt problem i dagens fotball. Hvordan kan et veddemålsfirma i Asia bestemme resultatet av en kamp på lokalt nivå i Finnmark? OHva gjenstår etter de endeløse diskusjonene om legitimiteten av fotball VM i Russland og Qatar? Er fotballen oligarkenes leketøy?

Det er observert en hel del Dana Karelia-supportere i byen, og det ryktes at de planlegger å avlegge torsdagens Transborder Café et besøk. Vi håper at de kommer med entusiastiske heiarop og ikke nye hooliganstreker. Vi oppfordrer alle tilstede om å ta det rolig, ha det gøy og ikke pådra seg rødt kort. La deg rive med, opplev tilhørighet, og oss-mot-dem-problematikk!

Transborder Café guests:

Tim Walters
College Professor in the Department of English at Okanagan College in British Columbia, Canada. Writes about Slavoj Žižek, film, football, radical politics, and late-capitalism from a Marxist perspective. Author of a forthcoming book-length study of the ideological function and revolutionary potential of the commanding heights of modern football—the British Premier League, UEFA Champion’s League, and FIFA World Cup—from a Žižekian perspective.

Rune Myhre
Researcher writer completing a Masters Degree focusing on football, politics and society – with particular relevance to football in Russia and the Soviet Union.

Tor Sando  
Ardent Liverpool FC supporter with many years experience as a local journalist.

Helle Siljeholm
Choreographer, dancer and visual artist. Helle was a VIP-hostess for Arsenal Football Club, Arsenal stadium Highbury, 2000-2006.

Moderator:

Owen Proctor-Jackson

 

torsdag 22/02/18

18:00 - 20:00
150 NOK

Send this to a friend