Folkets Barentskjøkken
Hvordan forbruker vi, og hva etterlater vi oss? Hvert år kaster nordmenn i gjennomsnitt 46 kilo mat per person. Det kan vi alle være enig om er altfor mye. Nå har du mulighet til å gjøre litt motstand mot matsvinnet her til lands!
I samarbeid med lokale matbutikker samler Tromsø folkekjøkken inn mat som har gått ut på dato, men som fremdeles er spiselig. Dette forberedes og serves sammen med frivillige som har lyst til å være med på prosjektet. Her både tilbereder og spiser man maten i fellesskap. I anledning Barents Spektakel 2018, er Tromsø folkekjøkken blitt til Folkets Barentskjøkken og alle er invitert inn. Arbeidet starter fra 10:00 hver dag, og varer frem til 16:00. Om du ikke har hele dagen, eller bare er litt nysgjerrig, kom innom og bidra litt, smak på maten, bli kjent med nye mennesker og dyrk den gode samtalen med andre engasjerte mennesker.
I anledning Barents Spektakel 2018 har Folkets Barentskjøkken åpent følgende datoer:
22.-24. februar,
10:00–16:00
Måltider vil bli servert ca kl. 13:00.
Prosjektet er initiert av kunstner og bio-laboratorieforsker Liv Bangsund. Med seg til Barents Spektakel 2018 har hun Agata Magdalena Sulikowska, kunstner.
Hver dag fra kl.11:00 på Torget serverer Folkets Barentskjøkken ”Barentssuppe”. Her finner du også lille matbasar; Valentina Kuuva fra Lokale Produkter tilbyr sine utsøkte fiskevarer fra vårt eget Pasvik, mens Marit Sundt både serverer og forteller om Chaga-teen i sitt eget lille Chaga-showroom!