Tresiders fotball

Er dine venner dine fiender eller dine fiender dine venner? I tresiders fotball er det noen ganger vanskelig å vite. For denne formen for «vakkert spill» trenger du mye mer enn bare atletisk dyktighet; det kreves skarp diplomati, kompromiss og evnen til å forsikre en avtale.

Spilleregler

 • Det er tre lag på sekskantet felt, hvert lag har fem spillere på feltet med én reserve.
 • Kampen består av tre omganger på ti minutter hver, med fem minutters pauser i mellom.
 • Etter hver omgang roterer lagene sin posisjon på banen i retning med klokken.
 • Hver omgang starter ved målet som er utpekt som banens startpunkt. Ballen skal sparkes fra målet og inn mot midten av banen. Startende lag roterer.
 • Det er ingen offside-regel i tresiders fotball.
 • Det er ingen straff for tidsavbrudd.
 • Et innkast blir tildelt laget nærmest punktet hvor ballen går ut av feltet.
 • Corner blir tildelt laget i målet nærmest det punktet hvor ballen går ut av feltet.
 • Vinneren er laget som slipper inn færrest mål.

Taktiske tips

Alle for en

Gå alene og forsvar målet ditt for enhver pris. Husk at å forsvare seg mot en sterk allianse er utmattende, fysisk og mentalt. Når man er kontinuerlig undertallig er det umulig å sette frimerker.

Diplomaten

Forhandle frem en allianse mot en felles fiende og overrask din motstander med en sterk allianse. Husk at etter noen mål scoret i allianse er det en fare for at partneren din snu seg mot deg. I mellomtiden vil motstanderen din bli stadig mer desperat etter hvert som målene renner inn.

Vendekåpen

Forræderi er kanskje ikke et skittent ord i tresidig fotball, spesielt hvis det kan så forvirring i motstandernes sinn. Du kan skifte alliansen for å følge spillets flyt, men husk at de andre lagene sannsynligvis ikke glemmer din tvilsomme lojalitet. Hvis du fornærmer alle, ikke bli overrasket over å finne deg selv under konstant angrep.

torsdag 22/02/18 fredag 23/02/18 lørdag 24/02/18

16:00
gratis

Tresiders fotball (3SF) ble utviklet på 1960-tallet av den danske kunstneren Asger Jorn, som brukte det for å forklare sitt begrep av triolektikk – en utvidelse av Marxistisk dialektikk, og for å utfordre det konvensjonelle fotballsystemet.

 • 3SF-banen i Brunostparken under BS-2018 lages av arkitekturkollektivet FFB fra Tromsø og kunstnergruppen Taibola (Arkhangelsk)
 • Owen Proctor-Jackson og Tristan Carlyle, 3SF-eksperter og 3SF-spillere fra Londonklubben New Cross Irregulars, er med for å støtte og spille den arktiske versjonen av 3SF!
 • I kommentatorboksen – Bjørnevatn idrettslags egen Pål Harald Hansen.
 • Hver fotballkamp med voksenlagene vil representere tematiske sammensettinger som reflektere aktuelle lokale og regionale problemstillinger.

Terminliste

HAVNA vs GRUVE vs MILJØ

Nordområdene har blomstret på grunn av naturressursene på land og i vann. Men dette er ikke en bunnløs skatt. Hvem skal vi stole på klarer å styre utviklingen mot en lysende framtid? Kan de som vil ha flere arbeidsplasser, investeringer og ressursutvinning samarbeide med miljøvokterne?

BORTEKUNST vs HJEMMEKUNST vs STØTTEKUNST

Både lokal og importert kultur er viktig for å skape et levende nord. Bruker de lokale aktørene og kulturaktørene langveisfra samme strategi når det gjelder å navigere seg gjennom en hel verden av finansielle støtteordninger? Hvem bestemmer hva som er viktig og hvor det bør investeres?

RUSSERAN vs NORSKAN vs NOMADAN

Vi bor i en grenseby. Hvem tilhører egentlig lokalbefolkningen? Nomadene kommer og går – selv om noen av dem har vært her i århundrer. Russerne har gjort seg vel bemerket  i ”Norges russiske by Kirkenes”…., men allikevel, dette er fortsatt Kongeriket Norge. La oss alle samarbeide om å skape det ideelle grensesamfunn.

Commentator: Pål Harald Hansen
Referee: Owen Proctor-Jackson
Pitch Construction: FFB (Håvard Arnhoff), students from the Tromsø Academy of Contemporary Art (Andrea Conradsen, Nicolas Horne) and Taibola (Ilia Kuzubov, Aleksei Maklakov, Nikolai Terentev, Daniil Vlasov)

Send this to a friend