Scene Finnmark Presenterer: Rhapsody in Brass

Det er helt fantastisk å kunne presentere denne konsertproduksjonen. Vi har samlet de aller fremste messingblåserne fra de nordiske symfoniorkestrene. Vi får høre Nordisk Brass Ensemble i samspill med våre eminente musikere i Scene Finnmark, cellisten Nikolay Girunyan, og pianisten Nils Anders Mortensen. I tillegg til dette har vi fått med oss en av de mest markante og ledende instrumentalistene i vår samtid, den russiske trompetisten Timur Martynov.

Under årets festival framføres et stort og variert program med musikk fra middelalderen og fram til vår samtids populær musikk. Vi får bl.a. servert George Gerschwins Rapsody in Blue med Nils Anders Mortensen som solist på piano i samspill med Nordisk Brass Ensemble. Årets festivaltema – fotball – kommer også til å fargelegge det som serveres under konserten.

Nordisk Brass Ensemble ble startet i 1993 av en gruppe messingblåsere som hadde et brennende ønske om å spille kammermusikk sammen. Ensemblet er sammensatt av musikere fra de ledende profesjonelle symfoniorkestrene I Norden.


Soloists:
Nils Anders Mortensen – piano
Nikolay Girunyan – cello
Timur Martynov – trumpet

NBE:
Hans Petter Stangnes – trumpet
Erik Eilertsen – trumpet
Brynjar Kolbergsrud – trumpet
Jon Behncke – trumpet
Rune Brodahl – horn
Geir Anfinnsen – trombone
Niklas Ahlmgren – trombone
Johan Wiklund – trombone
Morten Agerup – tuba
Heming Valebjørg – percussion

lørdag 24/02/18

15:00
250 NOK

Send this to a friend