Åpningskonsert // A Score for Brass and Ball

Koreograf og tidligere 5. divisjonsspiller Sigurd Johan Heide har invitert med seg spillere fra Sør-Varanger og Murmansk til en upretensiøs lek med formasjoner både fra fotball og tradisjonsdans i nord.

For koreografen er fotball bevegelseskunst, med sine mytiske ritualer, massesuggesjon, musikk, og et desperat ønske om å få ballen i mål. Rett mål. Uten juks, filming eller korrupsjon. Et ærlig spill der alle kan slå alle, og der alle heier på et lag. Flokken sin. Publikum oppfordres til å ta på seg supporterutstyr som skjerf, luer og drakter.

Åpningskonserten er en utvidelse av åpningsshowet hvor jentefotballag fra Murmansk og Sør-Varanger stiller opp i en koreografert dansekamp. Sigurd Johan Heide har også invitert Bjørnevatn idrettslag som har nettopp feiret sin 100 årsjubileum og rykket opp i 3-divisjonen, til å bidra. Og som om ikke dette er nok må vi fortsatt be deg være forberedt-her er det flere overraskelser på lur!

I anledning åpningskonserten, har Nordic Brass Ensemble, i samarbeid med Kirkenes skolemusikkorps, skreddersydd et nytt repertoar. NBE spiller kjente og ukjente låter fra hele verden, og sammen med Kirkenes skolekorps spiller de slagverksmusikk som tar dere med til fotballtribunene i Rio de Janeiro. Her blir det en blanding av swing og den velkjente Humlens flukt, framført sammen med den russisk trompetsolisten Timur Martynov. I tillegg serveres et potpurri av stykker fra The Godfather, italiensk underholdningsmusikk og Wagners musikk i 30-talls stil.

Med trommer og trompeter og andre rytmeinstrumenter kombinert med koreograferte bevegelser, er fotballkamper noe av de mest folkelige kunstneriske uttrykk vi har. Og åpningsforestillingen A Score for Brass and Ball spiller akkurat på dette! En trenger ikke like fotball for å kunne nyte kunsten i fotballens verden!

Concept and production: Pikene på Broen
Choreography: Sigurd Johan Heide
Football players: Дюсш-10 (Murmansk), Hesseng/Bjørnevatn Jenter 17, Bjørnevatn Jenter 15 (Sør-Varanger), Bjørnevatn idrettslag and others
Music: Nordic Brass Ensemble, in cooperation with Scene Finnmark and Kirkenes skolemusikkorps

onsdag 21/02/18

19:00
375 NOK

Send this to a friend