Massegymnastik

Hvorfor er det slik at det eneste vi assosierer med ordet festival er konserter, utstillinger og forestillinger? Hvorfor kan ikke også massegymnastikk på torget bli en helt vanlig, dagligdags festival event som samler festivaldeltakerne – både fastboende og gjester – hver dag før lunsj, for å myke opp kropp og sinn til nye festivalopplevelser?

Vi gjør et forsøk; Vi har invitert festivalkunstnerne til å lede 20-minutters øvingsøkter. Det er opp til dem om det blir en svett treningsøkt,  avslappende yoga, instruert aerobic eller kanskje bare konseptuelle bevegelser.

22.02.18

Dagens instruktør – Morten TRAAVIK
Kirkenes biomekaniske verksted (KIBIMEK)

Samtidig med moderniseringen av 1920-tallets fremtidsoptimistiske Sovjetunion utviklet den legendariske teaterregissøren Vsevolod E. Meyerhold et formspråk han kalte «biomekanikk». Basert på en serie «etyder», faste bevegelsesmønstre i slekt med t’ai chi eller kata’er og inspirert av maskinens effektivitet og arbeidets rytme, er biomekanikk både en komplett fysisk teatertrening og en bevisstgjøring om egen kropp. Morten Traavik, teaterutdannet av Meyerholds gamle elever i Russland, leder i år som i fjor vårt biomekaniske verksted med en egen polar touch.

23.02.18

Dagens instruktør –
eredovoye udozhestvo

Gruppen eredovoye udozhestvo inviterer oss alle til å etablere forbindelser mellom vår kropp og kroppene til de andre – de vi har kjent lenge og de vi møter for første gang. Vi vil trene i par og kollektivt. Vi vil tenke på kroppen vår før den markeres med identiteter som idrettsutøver, kunstner, gruvearbeider, osv. – våre ærlige fysiologier i stedet for den ideelle «kroppsmodellen» som vi stadig påtvinges. Vi vil lære om kropps bevissthet og hva som er med oss her i nuet.

24.02.18

Dagens instruktør –
FC Dana Karelia

Fotballsupporterne fra FC Dana Karelia inviterer oss med på en økt med fotball- og idrettsrelaterte par og gruppeøvelser. Her får du prøve ut gentlemansbryting, massesuggesjon, hyggelig roping og taktfast hopping. Øvelsene vil passe alle aldre og krever ingen forkunnskaper. Øvelsene er basert på virkelige og uvirkelige bevegelser fra idrettens verden. Vel møtt!

torsdag 22/02/18 fredag 23/02/18 lørdag 24/02/18

12:00
gratis

Send this to a friend