Dobbeltkonsert: Ondt Blod (NO) // My Granny’s Red-Flag Division (RU)

Ondt Blod (NO)

Sør-Varangers eget hardcore-band Ondt Blod spiller på hjemmebane under Barents Spektakel 2018. Med seg har de helt nye låter fra deres kommende albumet “Natur”.

Spilt inn i 2017, hundre år etter det første samiske folkemøtet, er ”Natur” et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorskning og kolonisering. ”Natur” hyller menneskenaturens flere sider, fest og champagne møter gift og jævelskap, infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Ondt Blod viser med ”Natur” at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene.

Med bare debutalbumet «Finnmark» og noen EPer bak seg, har Ondt Blod vært spillelistet med fem låter på NRK P3, blitt nominert til Årets Nykommer i Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare.

My Granny’s Red-Flag Division (RU)

«My Granny’s Red-Flag Division» er et Moskvabandet med elleve musikere som fremfører eksperimentell rock med elementer av barokk-pop, postpunk, akademisk minimalisme, shoegaze og afro-pop.

Bandet ble etablert gjennom sosiale nettverk av låtskriveren Ivan Smirnov og frontkvinne Yana Smirnova. I løpet av sine første år lå bandet lavt mens de øvde i sin russiske banya og spilte på små festivaler i skogen. Bandet ble den gang beskrevet som et «lite magisk orkester» og de spilte underlige eskapistiske eventyrpopsanger. Med sin nye utgivelse ” Division” derimot, har bandet flyttet seg unna dette eventyrfigurimaget. Med sitt nyeste album har bandet utviklet seg videre med en genial polyfonisk lyd og fremfører sanger som er like lyse og oppriktige som de er preget av engstelighet.

“De skriver og synger mirakuløse, spennende, uimotståelige sanger om hvorfor det er så viktig å beholde ditt indre barn – fremføringen er utført på en slik måte at du ikke kan unngå å elske det ”
(
Афиша).

fredag 23/02/18

21:00
350 NOK

 

Send this to a friend